Голямото завръщане на Таня Боева с “ Час Любов „

Таня Боевана участва на „Златният Орфей“, където печели наградата за млад изпълнител с песента „Космичен блус“. На следващата година отново взема участие във фестивала с песента „Сребрее косата ти рано, мамо“ в дует с Даниела Петкова и печелят втора награда. Следва договор с музикална компания „Пайнер“, която издава дебютния ѝ албум през 1997 г., съдържащ само поп-песни. Албумът се нарича „Обичай ме с нежност и душа“, а песните в него са на Димитър Гетов, Найден Андреев, Васил Илиев и Хайгашод Агасян. Голямата си популярност и успех Таня Боева получава след като започва работа с продуцентите си от „Ара Аудио-видео“, с които издава албума „Дама пика“ през 1999 г. От 2002 г. до днес Таня Боева е самопродуциращ се изпълнител, с изключение на кратък период, в който си партнира с „Ара Мюзик“, които са мениджъри на участията ѝ.

От 1999 г. до 2018 г. е омъжена за композитора и аранжор Михаил Бургуджиев, от когото има един син – Росен, роден през 2008 г

През 2011 г. ражда втори син, но бебето умира малко след раждането си.

През 2021 г. става първият попфолк изпълнител, получил финансова Награда за специални заслуги и принос в изкуството от Министерството на културата за срок от три години.Таня ти след дълга музикална пауза се завърна отново в редиците на поп-фолка с новата ти песен „Час Любов“ разкажи нещо за нея?

– Държа да подчертая ,че паузата не беше по мое желание, бях принудително поставена в тази ситуация.По отношение на песента, тя е с много модерно звучене, лирична, лятна, заредена с много положителни емоции.Тъкмо това бих искала да пожелая на вашите читатели, да я пеят и да се забавляват не само с нея,но и с всички мои хитове.Създадох песента с млад екип,изключителни професионалисти-Александър Попов-Супер Саш,Пепи Петров и Деян Асенов.Клипът е дело на моя приятел Люси Иларионов, който е марка в нашия бизнес.

Имаш нов мъж в животът ти доволна ли си сега ,тъй като си имала големи проблеми с бившият си съпруг Мишо Бургуджиев?

– Аз съм положителен и много паметлив човек.Оставила съм проблемите на заден план,сега съм фокусирана да творя ,да се радвам на живота с близките си хора.Онези,които са тормозили мен и синът ми, ще ги съди Господ.Трудно ли е да се завърнеш сега отново в музикалният бранш ,като има много изпълнители ?

– Аз съм много години в този бизнес.От опит знам ,че ако отсъстваш от публичните изяви само няколко месеца,никой няма да помни името ти.Тук бих искала отново да благодаря на моите верни почитатели,които не само,че не ме забравиха,но и ме мотивираха да продължа.Изключително съм признателна за положителната енергия и подкрепа,които получавам от страшно много хора.Надявам се чрез моето творчество да им връщам поне малко обратно.

След новата ти песен „Час Любов“ да очакваме ли още изненади от теб нови проекти?

– Разбира се, много скоро ще ви изненадам с новите ми проекти.

Поддържаш ли контакти и добри отношения с някои колежки твои от поп-фолка?

– Имаме взаимно уважение с всички колеги.Често се виждам с някои от тях по различни клубни участия, забавляваме се.Аз съм много широкоскроена, пожелавам на всички да са успешни!Как ти се струва поп-фолка сега имали развитие в положителна насока и,ако зависеше от теб какво би променила ,за да има още успехи музиката?

– Радвам се,че има развитие нашата музика,а и въобще музиката.Всеки артист сам изгражда имиджа си, щом има много изпълнители,значи уважаемата публика има нужда от всички нас.Този бизнес е изключително динамичен, както казах, радвам се сърдечно на успехите на колегите.

Изписаха се разни неща ,че нямаш продуценти с кой работиш сега?

– От 2002 година избрах да съм самопродуциращ се изпълнител, фактът ,че се спарвям, мисля,че говори сам по себе си.Мисля ,че в това отношение съм единствената изпълнителка, която е без продуцент вече 20 години и въпреки това продължавам успешно да се развивам.Държа да отбележа,че съм в отлични отношения с Ара Мюзик в лицето на господин Виктор Касъмов, работим професионално с него,за което му благодаря.Трудно ли е да направиш проект сега без спонсор ,или продуцент?

– Както казах, аз го правя много отдавна.Има много примери,които говорят,че никак не е лесно.Моята сила е в многообразието на стиловете,които пея винаги на живо.Това се цени от публиката,това е и причината да съм дълги години на сцената.

Мислила ли си по-натам да направиш един музикален микс с на- добрите ти хитове през годините?


– Нека го запазим в тайна,имам идеи и в тази посока.

Какво хоби имаш как прекарваш свободното си време?

– Винаги с най-близките ми хора,със сина ми,който е изключително голям мъжкар.Обичаме да спортуваме заедно, плуваме,разхождаме се в планината.

Какви съвети би дала сега на тези ,които искат да станат певици и да пеят поп-фолк?

– Да са упорити и да преследват мечтите си.Аз съм пример как с много труд и последователност идва успехът.Ако ми позволите, бих искала да пожелая на вас и вашите читатели прекрасно лято!

Източник : Никола Тодоров / Любослoвие.бгВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *